MANİSA / SALİHLİ - Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacıbektaşlı Mah. Hacıbektaşlı Sok. No 293 Salihli / MANISA
"EĞİTİMDE LİDER VE MARKA BİR KURUM OLMAKTIR."
Misyon
"ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA MİLLÎ VE EVRENSEL DEĞERLERLE SORUMLULUK ÜSTLENEN, SEKTÖRÜN KALİTESİNE ÖNCÜLÜK EDEN, BİLGİYE ULAŞAN, BİLGİYİ KULLANAN, ÜRETEN VE KARAR VERME BECERİSİ GELİŞMİŞ ELEMAN YETİŞTİRMEKTİR."
Okulumuza ulaşım kolay olup şehir içi otobüs durağı okulumuz önündedir.
Servis Bilgisi
Okulumuza çevre köylerden ücretsiz taşıma ve yemek hizmeti bulunmaktadır. Şehir merkezinden de özel servislerle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz,Gümüş Çayı Kenarında olup Masal Parkına yürüyüş mesafesinde, Salihli Sosyal Bilimler Lisesi ile yan yana Hacıbektaşlı Mahallesindedir.
Okulumuz MANİSA - 50 km, SALİHLİ ilçe merkezindedir.
9. Sınıf kontenjanımız 238 dir.
Sportif Etkinlikler
Voleybol, Futbol, Basketbol, Futsal, Badminton, Dart ve Satranç Etkinlikleri Düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz her yıl düzenlenen MEB Uluslarası Robot Yarışmasına katılmakta ve iyi dereceler elde etmektedir. İlçe, il, Ülke bazında düzenlenen yarışmalara en üst seviyede katılım sağlanmaya çalışılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Gençlik ve Spor Bakanlığının Hibe Projeleri ile 1 adet Geri Dönüşüm, 1 adet Tasarım ve 1 adet Kodlama atölyesi açılmış; bu atölyelerde öğrencilerin tasarım, kodlama, 3D modelleme becerilerini arttırmaya yönelik faaliyetler yapılmaktadır.